Single Rondreis Sri Lanka/ Ceylon Azie - Fox Reizen

Single Rondreis Sri Lanka Azie - Fox Reizen

door , maart 31, 2015
Single rondreis Sri Lanka is een fotografisch verslag van de door fox reizen aangeboden 16-daagse Single rondreis Klassiek Ceylon.Klik in de kaart op de rode knopen voor de foto`s.Alle Foto's op deze website zijn gemaakt door Dirk Rop voor azie4y.nl.
Wandel Tocht Nuwara-Eliya
"WandelTocht Nuwara-Eliya"
We beginne onze reis uiteraard op Schiphol, waar we ontvangen worden door de Fox Reizen Hostess.We reizen via Dubai naar sri lanka waar we de volgende dag aankomen in Colombo

Colombo Sri-Lanka

Colombo (Singalees: කොළඹ, uitgesproken [kəlɐmbɞ]

Colombo (Singalees: කොළඹ, uitgesproken [kəlɐmbɞ]; Tamil: கொழும்பு) is de commerciële hoofdstad en grootste stad van Sri Lanka. Volgens het Brookings Institution, Colombo heeft een bevolking van 5,6 miljoen grootstedelijk gebiedmet in de stadsgrenzen, en een populaire toeristische bestemming. Het is gelegen aan de westkust van het eiland en grenst aan Sri Jayawardenepura Kotte, de wetgevende hoofdstad van Sri Lanka. Colombo wordt vaak aangeduid als de hoofdstad sinds Sri Jayawardenapura Kotte is binnen de bebouwde kom van, en een satelliet-stad, Colombo. Het is ook de administratieve hoofdstad van Western Province, Sri Lanka en de wijk hoofdstad Colombo. Colombo is een drukke en levendige plek met een mix van het moderne leven en de koloniale gebouwen en ruïnes. Het was de wetgevende hoofdstad van Sri Lanka tot 1982.

Colombo commerciële hoofdstad van Sri Lanka.

Door zijn grote haven en haar strategische positie langs de Oost-West-zee handelsroutes, werd Colombo 2000 jaar geleden bekend dat het oude handelaren. Het werd gemaakt van de hoofdstad van het eiland toen Sri Lanka werd afgestaan ​​aan het Britse Rijk in 1815, en zijn status als hoofdstad werd behouden toen de natie werd onafhankelijk in 1948. In 1978, toen administratieve functies werden verplaatst naar Sri Jayawardenepura Kotte , Colombo werd aangewezen als de commerciële hoofdstad van Sri Lanka.

Wandel Tocht Colombo
"WandelTocht Colombo Sri Lanka"

Net als veel andere steden, stedelijk gebied Colombo's tot ver buiten de grenzen van een enkele gemeente, omvat andere gemeentelijke en stedelijke gemeenten, zoals Sri Jayawardenepura Kotte gemeenteraad, Dehiwala Mount Lavinia gemeenteraad, Kolonnawa Stedelijke Raad en Kotikawatte Mulleriyawa Pradeshiya Sabha. De belangrijkste stad is de thuisbasis van een meerderheid van Sri Lanka's zakelijke kantoren, restaurants en uitgaansgelegenheden. beroemde bezienswaardigheden in Colombo behoren Galle Face Green, Viharamahadevi Park, Beira Lake, Colombo Race Course, Planetarium, Mount Lavinia strand, evenals de Nationaal Museum

Nederlandse Periode Colombo

In 1638 tekende de Nederlanders een verdrag met koning Rajasinha II van Kandy, dat de koning hulp in zijn strijd tegen de Portugezen in ruil verzekerd voor een monopolie van de belangrijkste handelsgoederen van het eiland. De Portugese verzet tegen de Nederlanders en de Kandyans maar geleidelijk verslagen in hun bolwerken te beginnen in 1639. De Nederlandse gevangen Colombo in 1656 na een epische belegering, aan het einde waarvan slechts 93 Portugese overlevenden een veilige aftocht kregen uit het fort. Hoewel de Nederlandse (bijv Rijcklof van Goens) aanvankelijk het veroverde gebied terug gaven aan de Singalese koningen, weigeren ze later om de controle over te dragen, en behielden ze de controle over de rijkste kaneel gronden van het eiland, waaronder Colombo die vervolgens diende als de hoofdstad van de Nederlandse maritieme provincies onder de controle van de Nederlandse Oost-Indische Compagnie tot 1796.

Colombo Review

Wandeling door Colombo Sri Lanka
"Wandeling door Colombo Sri Lanka"

We zijn niet zo lang in Colombo geweest, voor zover ik het me kan herinneren hebben we een boottocht gemaakt over een Dutch Canal waar we een dakpannen fabriek hebben bezocht, en zijn we met een boottocht over een lagune gevaren. Op de laatste dag zijn we nog op een vismarkt geweest en voor een poort van een Dutch Prison. Voor mij was het leukste een wandeling door de omgeving van het Hotel en over het strand weer terug, we zijn daar op een markt beland en gelukkig hebben we de foto's nog

Vandaag reizen we van Colombo naar Pinnawela

Pinnawela Sri Lanka

Pinnawela is een dorp in Kegalle van Sri Lanka en is ongeveer 90 km van de hoofdstad Colombo. Het is bekend om zijn olifanten weeshuis.

Pinnawela olifanten weeshuis.

Pinnawela Elephant Orphanage is een weeshuis, kinderdagverblijf en gevangen fok programma voor wilde Aziatische olifanten het bevind zich aan Pinnawela dorp, 13 km (8,1 mijl) ten noordwesten van Kegalle stad in Sabaragamuwa van Sri Lanka. Pinnawela is opmerkelijk voor het hebben van de grootste kudde van gevangen olifanten in de wereld. In 2011 waren er 88 olifanten, waarvan 37 mannen en 51 vrouwen uit 3 generaties, woonachtig in Pinnawela.

Dirk Rop in Sri Lanka Pinnawela
"Foto Dirk Rop in Pinnawela"

Het weeshuis werd oorspronkelijk opgericht om zorg en bescherming te bieden aan veel van de verweesde gespeende wilde olifanten gevonden in en nabij de bossen van Sri Lanka. Het werd in 1975 opgericht door de Sri Lanka Department of Wildlife

Pinnawela Rewiev

Het olifanten weeshuis in Sri Lanka Pinnawela is een van de grote toeristische attracties, het is iets wat je niet kunt missen als je in Sri Lanka bent geweest, kom vooral op tijd want dan maak je mee dat de olifanten in de rivier een bad nemen, ondanks het feit dat er veel toeristen zijn is er voldoende ruimte om de olifanten te fotograferen.
Blinde Olifant Sri Lanka Pinnawela
"Blinde Olifant Sri Lanka Pinnawela"
Als de Olifanten zijn uitgebaderd worden ze naar de overkant begeleid, daar kun je nog een keer dichtbij de olifanten komen en ze volop fotograferen.Hier poseer ik voor de inmiddels overleden beroemde blinde olifant

Dambulla Sri Lanka

Dambulla is een grote stad, gelegen in het Matale District, Central Province van Sri Lanka, ligt 148 km ten noord-oosten van Colombo en 72 km ten noorden van Kandy. Door zijn ligging op een grote kruising, het is het centrum van plantaardige distributie in het land.

Dambulla grot tempel

Dambulla grot tempel is het grootste en best bewaarde grot tempel complex in Sri Lanka. De rots torens van 160 meter boven de omliggende plains.There zijn meer dan 80 gedocumenteerde grotten in de omgeving. Grote attracties zijn verdeeld over 5 grotten, die beelden en schilderijen bevatten. Deze schilderijen en beelden zijn gerelateerd aan Lord Buddha en zijn leven. Er zijn in totaal 153 Boeddhabeelden, 3 beelden van de Sri Lankaanse koningen en 4 standbeelden van god en godin.

Dambulla grot Tempel
"Dambulla grot Tempel"

De laatste 4 omvatten twee beelden van hindoegoden, Vishnu en Ganesh. De muurschilderingen beslaat een oppervlakte van 2.100 m². Afbeeldingen in de muren van de grotten zijn voorzien van Boeddha's verleiding door demon Mara en de eerste preek van Boeddha.

Sigiriya Sri Lanka

Sigiriya (Lion Rock Singalees: සීගිරිය, Tamil: சிகிரியா, uitgesproken zie-gi-ri-yə) is een oud paleis gelegen in het centrum van Matale District in de buurt van de stad Dambulla in de Centrale Provincie, Sri Lanka. De naam verwijst naar een site van historisch en archeologisch belang dat wordt gedomineerd door een enorme kolom van rock bijna 200 meter (660 voet) hoog. Volgens de oude Sri Lankaanse kroniek de Culavamsa, werd deze site geselecteerd door Koning Kasyapa (477-495 CE) voor zijn nieuwe hoofdstad.

Sigiriya
Foto Sigiriya

Hij bouwde zijn paleis op de top van deze rots en versierd de zijkanten met kleurrijke fresco's. Op een klein plateau ongeveer halverwege de zijkant van deze rots bouwde hij een poort in de vorm van een enorme leeuw. De naam van deze plek is afgeleid van deze structuur -Sīhāgiri, de Lion Rock. De hoofdstad en het koninklijk paleis werd verlaten na de dood van de koning. Het werd gebruikt als een boeddhistisch klooster tot de 14e eeuw. Sigiriya vandaag is een UNESCO World Heritage Site. Het is één van de best bewaarde voorbeelden van oude stedenbouw. ​Het is de meest bezochte historische site in Sri Lanka.

Sigiriya uitzicht
Foto Sigiriya uitzicht

Sigiriya

Een wandeling door de Sigiriya rots op is een van de hoogtepunten van mijn reis door Sri Lanka, zorg wel van te voren dat je enige conditie hebt want het is een fikse klim naar boven, onderweg kom je de fresco's van de zogenaamde wolken meisjes tegen, en bovenaan gekomen heb je een fantastisch uitzicht over het omringende landschap

Polonnamuwa Sri Lanka

Polonnaruwa (Singalees - පොළොන්නරුව of පුලස්තිපුර Tamil - பொலநறுவை of புளத்தி நகரம்) is de belangrijkste stad van Polonnaruwa in de North Central Province, Sri Lanka. Kaduruwela gebied is de Polonnaruwa New Town en het andere deel van Polonnaruwa, blijft de koninklijke oude stad van polonnaru koninkrijk.

Vandaag is de oude stad van Polonnaruwa een van de beste geplande archeologische relikwie locaties in het land, staande getuigenis van de discipline en de grootheid van de eerste heersers van het koninkrijk. Haar schoonheid werd ook gebruikt als achtergrond voor gefilmde scènes voor de Duran Duran muziekvideo Save a Prayer in 1982. De oude stad van Polonnaruwa is uitgeroepen tot werelderfgoed door de UNESCO.

Polonnamuwa
Polonnamuwa

In de buurt van de oude stad, is er en kleine stad met diverse hotels (vooral voor toeristen) en een aantal glossy winkels en plekken om dag-tot-dag behoeften te vervullen. Er zijn overheidsinstellingen in een nieuw gebouwde gebied genaamd "nieuwe stad", op ongeveer 6 km afstand van de stad en de hoofdweg. De grootste school in de wijk, Polonnaruwa Royal Centraal College is gelegen aan de nieuwe stad.

Polonnaruwa is de tweede grootste stad in North Central Province, maar het is bekend als een van de schoonste en meer mooie steden in het land. De groene omgeving, verbazingwekkende oude constructies, Parakrama Samudra (een groot meer, gebouwd in 1200), en aantrekkelijke toeristische hotels en gastvrije mensen, trekken toeristen.

Een andere trekpleister voor toeristen zijn bevolking van toque makaken van de stad. De apen hebben geleefd in de ruïnes sinds menselijke bewoning en blijven zullen hier blijven lang nadat de mensen vertrokken.

Matale Sri Lanka

Matale (Singalees: මාතලේ) (Tamil: மாத்தளை) vaak geschreven als Mathale (uitgesproken Maathalé), is de grootste stad van de Matale District van de Centrale Provincie, Sri Lanka. Het is in de buurt van Kandy 142 kilometer (88 mijl). Rondom de stad zijn de Knuckles Mountain Range, de uitlopers werden Wiltshire genoemd door de Britten.Het is een overwegend agrarisch gebied, waar thee, rubber, groente en kruiden kweken domineren.

Matale-Sri-Muttumariyamma
Matale Sri Muttumari yamma

De Aluvihara tempel, aan de noordkant van de stad, is de historische locatie waar de Pali Canon eerst volledig werd opgeschreven in tekst op ola (palm) bladeren in 29 jaar voor Jezus

Kandy Sri Lanka

Kandy (Singalees: මහ නුවර Maha Nuwara, uitgesproken [mahanuʋərə]; Tamil: கண்டி, uitgesproken [kaɳɖi]) is een grote stad in Sri Lanka, gelegen in de Centrale Provincie, Sri Lanka. Het is de tweede grootste stad van het land na Colombo. Het was de laatste hoofdstad van het tijdperk van de oude koningen van sri Lanka '. De stad ligt in het midden van de heuvels op het Kandy plateau en wordt omringd door thee plantages. Kandy is zowel een administratieve en religieuze stad en is tevens de hoofdstad van de Centrale Provincie. Kandy is het huis van De Tempel van de Tand (Sri Dalada Maligawa), een van de meest heilige plaatsen van aanbidding in de boeddhistische wereld. Het werd uitgeroepen tot werelderfgoed door de UNESCO in 1988.

Wandeling door Kandy
Wandeling door Kandy

Sri Dalada Maligawa (Singalees: Sri Dalada Maligawa Tamil: ஸ்ரீ தலதா மாளிகை) of de Tempel van de Heilige Tand is een boeddhistische tempel in de stad van Kandy, Sri Lanka. Het is gelegen in het koninklijk paleis complex van het voormalige koninkrijk Kandy, waar de relikwie van de tand van Boeddha wordt bewaard. Sinds de oudheid, heeft de relikwie een belangrijke rol in de lokale politiek gespeeld omdat men gelooft dat wie houdt de relikwie het bestuur van het land blijft houden. Kandy was de laatste hoofdstad van de Sri Lankaanse koningen en is nu een UNESCO World Heritage Site vooral te wijten aan de tempel.

Tempel tand van Boeddha
Tempel van de Tand van Boeddha

Monniken van de twee hoofdstukken van Malwatte en Asgiriya voeren dagelijkse aanbidding in de binnenste kamer van de tempel. Rituelen worden drie keer per dag uitgevoerd: in de vroege ochtend, 's middags en' s avonds. Op woensdag is er een symbolische baden van de relikwie met een kruidenpreparaat gemaakt van geurende water en geurige bloemen, genaamd Nanumura Mangallaya. Dit wijwater wordt verondersteld om genezende krachten bevatten en wordt verspreid onder de aanwezigen.

Kandy Sri Lanka Review

Wandeling Kandy Sri Lanka

Kandy en met name het bezoek aan de tempel van de Tand van Boeddha is een van de hoogtepunten van mijn azie reizenen van deze Single Rondreis Sri Lanka, er zijn Prachtige Beelden en mooie schilderijen die het leven van de Boeddha uit beelden, eigenlijk had ik er veel langer willen blijven doch we moesten weer de bus in om naar een diamant huis te gaan, waar ze ons diamanten probeerden aan te smeren. Kandy is een leuke stad om zelf rond te wandelen, in het midden ligt een meer en in het centrum is er markt en je kunt er leuke souveniers vinden, cafe is bespottelijk goedkoop het is alleen vervelend om steeds aangesproken te worden door allerlei losers die iets van je willen, dus ga met zijn tweeen, als je de weg kwijt bent gewoon een tuk tuk aanspreken en wel afdingen. Pas ook op dat je geen verkeerd water voorgeschoteld krijgt.

Meer van Kandy Sri Lanka
"Meer van Kandy Sri Lanka"

Het Hotel waar we in zaten is trouwens erg leuk gebouwd in oude duitse stijl, en mooie kamers met een zwembad voor de deur , hier zou ik zo drie maanden kunnen verblijven

Nuwara Eliya

Nuwara Eliya (Singalees: නුවර එළිය [nuwərə ɛlijə]; Tamil: நுவரேலியா) is een stad, in het bergland van de Centrale Provincie, Sri Lanka. De naam van de stad betekenis is "stad op de vlakte (tafel land)" of "stad van het licht". De stad is de administratieve hoofdstad van Nuwara Eliya, met een schilderachtig landschap en gematigd klimaat. Het is gelegen op een hoogte van 1.868 m (6128 voet) en wordt beschouwd als de belangrijkste locatie voor de thee productie in Sri Lanka zijn. De stad wordt gedomineerd door Pidurutalagala, de hoogste berg in Sri Lanka.

Victoria Park Nuwara Eliya
Victoria Park Nuwara Eliya Sri Lanka

Het Victoria Park is een openbaar park gelegen in Nuwara Eliya, naast het Nuwara Eliya Postkantoor in Sri Lanka. Oorspronkelijk was het park was het onderzoeksveld van Hakgala Botanical Garden, werd het park is er na die door het planten van een eik door een Duitse Prinsen die op bezoek was Nuwara Eliya. Het park werd later vernoemd naar koningin Victoria in 1897 ter gelegenheid van haar diamanten jubileum.

Een van de onderscheidende kenmerken van het platteland Nuwara Eliya is het wijdverbreide teelt van groenten, fruit en bloemen meestal geassocieerd met gematigd Europa. Deze "Little England" is bedekt met terrassen aardappelen, wortelen, prei, en rozen, afgewisseld met thee struiken op de steilere hellingen.

Nuwara Eliya Thee Fabriek
Nuwara Eliya Thee Fabriek Sri Lanka
De langzaam groeiende thee struiken van dit hoogland regio produceren een aantal van 's werelds beste Orange Pekoe thee, en verschillende thee fabrieken rond Nuwara Eliya bieden rondleidingen en de gelegenheid om te proeven of kopen hun producten.

Bandarawela

Bandarawela (Singalees: බණ්ඩාරවෙල, uitgesproken [Bandarawela]; Tamil: பண்டாரவளை) is een grote stad, gelegen in Badulla, Uva Province, Sri Lanka. Als gevolg van hogere hoogte, heeft Bandarawela gedurende het hele jaar een milde klimaat en is dus populair onder de buinwoners om de vakantie door te brengen met hun familieleden. Bandarawela ligt op 200 km afstand van Colombo en ongeveer 125 km afstand van Kandy, Colombo en Kandy zijn twee hoofdsteden in Sri Lanka.Bandarawela stad, getint met een koloniaal verleden rusten tussen weelderige bebossing heeft zijn niche gevonden onder haar bezoekers als basis voor eco-toerisme.

Horton Plains National Park is een beschermd gebied in de centrale hooglanden van Sri Lanka en wordt gedekt door montane grasland en nevelwoud. Dit plateau op een hoogte van 2,100-2,300 meter (6,900-7,500 ft) is rijk aan biodiversiteit en vele soorten die hier gevonden zijn endemisch in de regio. Dit gebied werd aangewezen een nationaal park in 1988. Het is ook een populaire toeristische bestemming en ligt vanaf Nuwara Eliya 32 kilometer (20 km) en naar Ohiya 8 kilometer (5,0 km).

Horton Plains National Park Sri Lanka
Horton Plains National Park Sri LankaSri Lanka

De Horton Plains zijn de bovenloop van drie grote Sri Lankaanse rivieren, de Mahaweli, Kelani en walawe. In Singalees de vlakte staan ​​bekend als Maha Eliya Plains. Stenen werktuigen die teruggaat tot Balangoda cultuur zijn hier gevonden. De vlaktes 'vegetatie is grasland afgewisseld met bergbossen, en bevat vele inheemse houtige gewassen. Grote kuddes Sri Lankaanse sambar herten functie als typisch zoogdieren, en het park is ook een Important Bird Area met vele soorten niet alleen endemisch in Sri Lanka, maar beperkt tot de Horton Plains. Bossterfte is een van de grootste bedreigingen voor het park en sommige studies suggereren dat het wordt veroorzaakt door een natuurlijk verschijnsel.

Horton Plains National Park Sri Lanka
Horton Plains National Park Sri LankaSri Lanka

De enorme afgrond van End en Baker's Falls van de wereld behoren tot de toeristische attracties van het park.

Galle Sri Lanka

Galle (Singalees: ගාල්ල; Tamil: காலி) is een grote stad in Sri Lanka, gelegen aan de zuidwestelijke puntje van Sri Lanka, 119 km van Colombo. Galle is de administratieve hoofdstad van de Zuidelijke Provincie, Sri Lanka en is de hoofdstad van het district Galle District. Galle is de vierde grootste stad in Sri Lanka na de hoofdstad Colombo, Kandy en Jaffna.

Galle Fort, in de baai van Galle aan de zuidwestkust van Sri Lanka, werd voor het eerst gebouwd in 1588 door de Portugezen, daarna uitvoerig versterkt door de Nederlanders in de 17e eeuw uit 1649 en later. Het is een historisch, archeologisch en architectonisch erfgoed monument, dat zelfs na meer dan 423 jaar zorgt voor een gepolijste uitstraling, vanwege het omvangrijke reconstructie werk van archeologische dienst van Sri Lanka.

Dirk Rop in Galle Sri Lanka
Galle Sri Lanka Dirk Rop

Het fort heeft een kleurrijke geschiedenis, en vandaag de dag heeft een multi-etnische en multireligieuze bevolking. De regering van Sri Lanka en de vele Nederlanders die nog steeds eigenaar van een deel van de woningen in het fort zijn op zoek naar waardoor dit een van de moderne wonderen van de wereld. De erfgoedwaarde van het fort is erkend door de UNESCO en de site is ingeschreven als cultureel erfgoed van de UNESCO World Heritage Site onder criteria iv, voor zijn unieke expositie van "een stedelijk ensemble dat de interactie van de Europese architectuur en Zuid-Aziatische tradities uit de 16de tot de 19de eeuw illustreert."

Unawatuna Sri Lanka
Unawatuna Sri Lanka

Het Galle Fort, ook wel bekend als de Nederlandse fort of de "Wallen van Galle", doorstond de tweede kerstdag tsunami die beschadigde deel van kustgebied Galle stad. Het is sinds hersteld.

Galle

De laatste dagen in Sri Lanka breng je door in een Hotel in de buurt van Unawatuna. Je kunt de rest van aan het strand rondbrengen of je kunt ook een dag een tuk tuk huren, deze staan voor het Hotel , gewoon met een van de tuk tuk rijders een bedrag afspreken en ze brengen je naar alle leuke plekken in de omgeving. Ik heb dit gedaan en heb de dag van mijn leven gehad, vooral de ontmoeting met een oosterijkse Boeddistiche priester in een mooi park maakte diepe indruk, van hem kreeg ik de het boekjeBODHI LEAVES NO.42 waarin het zuivere boeddisme wordt beschreven
Oostenrijkse Boeddhistische priester
"Oostenrijkse Boeddhistische priester"

Blijf je rondom het Hotel Rondhangen dan kun je altijd nog een strandwandeling maken, of een van de vele kraampjes bezoeken waar je allerlei prularia kunt bezoeken , ik kocht hierzelf een boeddha beeldje, handgemaakt. Je kunt ook nog ergens schilpadden uitzetten voor je feel good gebeuren.

Uiteindelijk is de tijd weer voorbij en reizen we vanaf Unawatuna weer terug naar Colomboom daar het vliegtuig terug naar huis te nemen.

Ik ben nu nog bezig deze website weer nieuw leven in te blazen, dus ko vooral nog een op bezoek